spinner
Belgrad'da Görmeniz Gereken Yerler
Yurt Dışı Turlar

Belgrad'da Görmeniz Gereken Yerler

Belgrad Balkanlarda ki en gelişmiş Şehirlerden biridir. Şehrin hem modern hem tarihi dokusu birbirine öyle güzel uyum sağlamış ki gezmeye doyamayacaksınız.

İşte Belgrad'da gezebileceğiniz ve görmeniz gereken yerler ,


Kalemegdan Kalesi

Belgrad'daki bir numaralı cazibe, tek bir manzaradan çok, şehri harika yapan her şeyin büyük bir topluluğudur. Kalemegdan Kalesi, yüzyıllar boyunca çatışmalardan payına düşeni aldı, ancak 21. yüzyılda burada göreceğiniz tek şiddet, bir tenis topu için kavga eden köpekleri içerecek. Esasen devasa bir park olan kale, şüphesiz şehrin en romantik yeri olan Sava ve Tuna Nehirlerinin birleştiği yere bakıyor .

Ayrıca Askeri Müze ve bir dizi galerinin yanı sıra şehrin en tanınmış anıtlarından bazılarına ev sahipliği yapmaktadır. Belgrad'da bütün yollar Kalemegdan'a çıkar.


Aziz Sava Kilisesi

Gezegendeki en büyük Ortodoks kiliselerinden biri olan Aziz Sava Kilisesi, tüm bölgedeki en belirgin cazibe merkezlerinden biridir. Şehrin silüetine hakimdir ve 79 metre yüksekliğiyle bunun nedenini anlamak kolaydır. Kilise , 1595'te Osmanlıların Aziz Sava'nın kalıntılarını yaktığı yerde inşa edilmiş , ancak kilisenin kendisi tamamlanıncaya kadar yaklaşık 400 yıl geçmiştir. İç kısmı hala yapım aşamasındadır, ancak bitmemiş hali bu anıtsal ibadethaneye bir başka entrika katmanı ekler.


Knez Mihailova

Şehrin coğrafi merkezi olmasa da, Knez Mihailova şüphesiz Sırp başkentinin sosyal orta noktasıdır. Bu uzun cadde, ister kafelerde anlaşma yapan işadamları, ister amaçsızca bir aşağı bir yukarı koşan gençler olsun, Belgrad toplumunun tüm katmanlarının görüldüğü yerdir. Burası biraz insan izlemek için en iyi yer ve bütün bir öğleden sonra Knez Mihailova'da boş boş günü izleyerek geçirilebilir.


Skadarlija

Belgrad'ın Bohem Mahallesi olarak bilinir, ancak 'çeyrek' kelimesinin kullanımı biraz liberaldir. Skadarlija , bütün bir bölgeden çok bir caddedir, ancak bu cadde, sabahları bakmaktan zevk alan ve sarhoşken yürümekte zorlanan parke taşlarının üzerine serpiştirilmiş restoranlar, barlar ve kafelerle doludur. Bir zamanlar şairlerin, akademisyenlerin ve sarhoşların alanı olan Skadarlija'nın artık iki gözü de turizm sektörüne odaklanmış durumda. Bunu göz önünde bulundurarak, şehrin en iyi restoranlarından bazılarını bu kısa caddede bulabilirsiniz.


Yugoslavya Müzesi ve Çiçek Evi

Yugoslavya'nın tarihi, yalnızca bir asırdan daha kısa bir süredir var olmasına rağmen, tüm bölgede büyük bir öneme sahiptir. Sosyalist devlet, Belgrad'daki pek çok kişi tarafından sevgiyle anılıyor ve bu nedenle Josip Broz Tito'nun mezarı, Belgrad'a gelen tüm ziyaretçiler için önemli bir hac yeri. Müzenin kendisi tarihe büyüleyici bir bakış sunuyor ve gezici sergiler neredeyse her zaman görülmeye değer. Çiçekler Evi'ndeki cop koleksiyonu özellikle dikkat çekicidir, ancak asıl sahneyi doğru bir şekilde çeken Yugoslav liderinin mermer dinlenme yeridir.


Zemun

Zemun halkı, bu küçük 'şehir içinde kasaba' şiddetli bağımsızlığıyla tanındığından, 'Belgrad'da mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir cazibe merkezi' olarak tanımlanmaktan rahatsız olabilir. Zemun, 1930'larda Belgrad tarafından yutulmuştu ama eski Avusturya İmparatorluğu sınır kasabası konumu, büyük şehir merkezinden farklı bir atmosfer bulabileceğiniz anlamına geliyor. Zemun Kej, şehirdeki en ilgi çekici yürüyüş yollarından biridir ve Gardoš Tepesi ile Millennium Tower'dan görülen manzara en güzellerinden biridir. Deniz ürünleri hayranıysanız, Belgrad'a geldiğinizde bir numaralı durağınız Zemun olsun.


Nikola Tesla Müzesi

Nikola Tesla muhtemelen en popüler modern Sırp olma ödülünü evine götürüyor ve mucidin inanılmaz hayatı, mükemmel bir şehir merkezi müzesinde onurlandırılıyor. Vračar'da diplomatik bir mahallede yer alan müze, kişisel eşyalarının birçoğunun yanı sıra büyük adamın icatlarından bazılarını sergiliyor. Sadece bir ampul tutarak ışık yaratmak istediyseniz, gidilecek yer burasıdır.


Ada Ciganlija

Belgrad, başkentler kadar karayla çevrili olabilir, ancak Sırplar ısrarcı değilse de hiçbir şey değiller. Yarımadaya dönüşen bir nehir adası olan Ada Ciganlija, sevgiyle Belgrad'ın Deniz Kenarı olarak bilinir ve yaz aylarında sıcaklıklar 20 santigrat derecenin (68 Fahrenhayt derece) üzerine çıktığında genellikle insanlarla dolup taşar. Bu sıcaklıklar 40 °C'ye (104 °F) ulaştığında, gidilecek en iyi yer burasıdır. Su kenarında uzanarak geçen bir günü daha da kolaylaştıran, serinlemek için etrafta çok sayıda bar vardır.


Cumhuriyet Meydanı ve Devlet Tiyatrosu

Belgrad'ın Cumhuriyet Meydanı'nda çok sayıda insan aylak aylak geziyor gibi görünebilir ama korkmayın. Bu, sosyal akşamların kod konj (at sırtında) başladığı Belgrad'ın ana buluşma noktasıdır. Ulusal Müze ve Ulusal Tiyatro da dahil olmak üzere Belgrad'ın en önemli binalarından bazıları burada bulunur. Müze 15 yılı aşkın bir süredir kapalı, ancak tiyatro hala güçlü. Programın tamamı için web sitesine gidin ve düşük fiyatlarla yüksek kültürün tadını çıkarın, eğer varsa muhteşem bir pazarlama sloganı.


Avala Kulesi

Teknik olarak Belgrad'ın bir parçası olmasa da Avala, Orwellian'ın aksine, ailevi anlamda bir tür kızgın ağabey gibi şehre bakan yakındaki bir dağdır. 1984'ün ana düşmanının trafiği Avala Kulesi'nden yönetmesinin ardındaki beyinleri hayal etmek kolaydır, ancak 205 metre yüksekliğindeki bu kule 1999'da NATO tarafından yıkılıp 2009'da yeniden inşa edildi. Bu, Balkanlar'daki en yüksek kule ve muhtemelen Avala'daki bir numaralı cazibe merkezi. Bilinmeyen Kahraman Anıtı, parası için iyi bir performans sergiliyor, ancak kule neredeyse kazanıyor.